Tere tulemast Sangaste Rukki Majja – paika, kus hoitakse au sees Eesti rahvusvilja rukist!


Rukis on läbi sajandite kuulunud eestlaste ellu. Sangaste eriline side rukkiga ulatub 1875.aastasse, kui Sangaste mõisa kõrgelt haritud ja progressiivne omanik  Fr.G.M. von Berg aretas uue talirukki sordi ‘Sangaste’, mis on teadaolevalt vanim käesoleva ajani tootmises olev rukkisort. Rukist tuntakse eelkõige leivaviljana, kuid tema kulinaarne väärtus on märksa laiem.

Rukkirestoranis pakume „Sangaste“ rukkist, kohalikust ja Lõuna-Eesti toorainest valmistatud roogasid suupistetest magustoitudeni. Rukkirestorani missiooniks on näidata külalistele, kuivõrd mitmekülgne on Eesti rahvusvili rukis. Selleks toome teieni nii traditsioonilisi kui ka täiesti uudseid rukkimaitseid – rukkipaneeringus šnitsel, käsitööburger rukkikukliga, rukkikama-toorjuustukook või kamajook keefiriga. Otse loomulikult kasutame kõikides rukkiroogades vaid eestimaist „Sangaste“ rukist, mis on jahvatatud Võrumaal Loona talu veskis. 

Sangaste Rukki Maja II korrusel ootab Teid 12 toaga, 27 voodikohaga hubane külalistemaja. Kõikides tubades on vannituba/wc, konditsioneer, Wi-Fi leviala ja televiisor, mis näitab ainult vabalevis olevaid kanaleid. Külalistemaja sisekujunduses on jätkatud rukkiteemast lähtuvat looduslähedast joont. Iga tuba on seotud ühe tuntud inimesega ‘rukkipealinna’ Sangaste ajaloost (näiteks kirjanik A.Gailit, kunstnik G.W. Reutern, teadlane Fr.G.W. Struve, tenor A.Viisimaa jne).

Sangaste Rukki Maja restoran ja külalistemaja otsib suveperioodiks töötajaid!